Edwige Mandrou. (Angers, França, 1973). Mascle / Femella

foto: josep asunción

Les meves preocupacions giren entorn al quotidià: el ser i el semblar, el cos nu i la seva representació, la dona, el voyeurisme, l'animalitat, el ritual, la identitat i la moda, la seducció i la repulsió, l'amor i la sexualitat...

 Per la seva evident relació amb el cos, la performance unida amb les arts multimèdia se m'han imposat com els mitjans més apropiats per qüestionar aquests temes.

El meu treball plàstic se situa doncs en la unió entre l'escultura i les arts vives:
la creació de vestits, d'una escenografia (vídeo, so) i «l'aquí i l’ara» són acoblaments experimentals que permeten un espai de llibertat on tot pot passar i on tot es transforma.
La performance és el lligam: procedent d'aquest laboratori d'imatges i d'accions inesperades neix una poesia desplaçada que parla de les antinòmies i dels complementaris.

Mascle / Femella és la tercera part de la sèrie de performances titulada Confidences.

 La part sonora:

Al voltant d'una pregunta anecdòtica: "quina és la teva part de feminitat en tant que home, la teva part de masculinitat en tant que dona... "
Els testimonis sonors, aquestes confessions íntimes de dones i d'homes de Marsella, revelen la seva fragilitat, els seus dubtes i l'escull de posar Homes i Dones com a iguals o rivals en la nostra societat...

La part visual:

L'ou simbolitza l'origen, el començament, l'òvul.
Una videoprojecció sobre l'ou d'una cara que evoluciona.
Per una successió de petites accions, una sèrie d'accidents simbòlics, utilitzo els atributs de l'Home (el preservatiu, la crema d'afaitar, la navalla d'afaitar) i l'atribut principal de la Dona (l'ou). Aquestes petites accions són, per a mi, la transposició visual de les relacions Home-Dona dins la parella.